Hjärtstartare

GÖR SKILLNAD OCH RÄDDA LIV
Varje timme drabbas en svensk av plötsligt hjärtstopp. Snabb och korrekt första hjälpen inom några minuter är avgörande. Chansen att överleva minskar med 10% för varje minut som går utan första hjälpen. Hjärt-lungräddning är viktigt men den mest effektiva behandlingen för hjärtstopp uppnås när goda bröstkompressioner kombineras med användning av en hjärtstartare.

VIKTEN AV HJÄRTSTARTARE
Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta. Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder ”av-flimra”. När apparaten avger en elstöt så ”av-flimrar” den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm. Alla får använda en hjärtstartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Dock rekommenderar vi alla att gå en kurs och repeterar regelbundet. *Källa HLR-Rådet

» Läs mer: Hur många oväntade hjärtstopp sker det egentligen i Sverige utanför sjukhus varje år? 91 002 st? Ca 10 000 eller 5 550 st? Läs sammanställningen och undvik "alternativa fakta".

» Läs mer: 8 av 10 svenska företag har ingen hjärtstartare på arbetsplatsen

 

Ladda ner broschyr

FÖRSTA HJÄLPEN KONSULTEN HJÄLPER ER
Vi kommer gärna till ert företag och berättar kundnyttan av en hjärtstartare och skräddarsyr en lösning för just ert företag, vilken hjärtstartare som kan passa er verksamhet med tillhörande utbildning för att öka förståelsen och tryggheten i att använda en hjärtstartare. Vi jobbar med hjärtstare som alla är CE-märkta och uppfyller svenska HLR-rådets rekommendationer. Våra samarbetspartners för hjärtstartare: